När tiden är rätt ska jag plocka upp dig

Jag är glad. Det är vår och jag har på mig min sjömansklänning.
Många frågar vilket mönster jag utgick ifrån när jag sydde den.
Svaret: Jag tog en mönster för en tight klänning ur en "burda" från 50-talet som låg och skräpade fint inne i syslöjdssalen. Men tråkigt nog upptäckte jag att det var förliten över mina dumma breda höfter så jag var tvungen att lägga till tyg på sidan. Det blev ju fint det också men jag hade hellre haft den mer tight längst ned.
Kragen ritade jag en egen mall till lite på måfå. Den tog 3 lektioner att göra. Det vill säga sex timmar. Fruktansvärt jobbigt!
Puss på er!
(Och fortsätt att berätta om sommaren för mig i inlägget under).

Jag har gått på knä så många år nu

Idag är jag så ful, trött och trasig man kan bli.
Jag ser ut som om någon hittat mig på soptippen.
Och jag kan inte sluta tänka på plåstriga sommarben och solblekta lockar.
Vi kan väl hjälpa varandra att minnas och längta yttligare, snälla berätta det finaste som hände förra sommaren. Eller kanske något fint som ska hända denna sommar?
eller om en sommarförälskelse?

Något nytt

Igår for Molly och jag till min nya lägenhet och kollade runt lite gran.
Vi flyttar i höst.
Tyvärr så fotade jag aldrig inne i själva lägenheten för jag var för upptagen med att tänka ut var min säng skulle stå och vilken tapet jag skulle ha.
Men utanför.
Molly är rätt söt.

Något utav det finaste med den här lägenheten är att vi har en egen ingång med som ett eget "trapphus" fast utan trappor dåra och ni vet ju kanske hur svag jag är för sådant. Dörren till vänster används inte. Det är också en direkt utgång till gården. Tjusigt värre.

Mollys skor är fina.

Vinden var spöklik. Nej hela huset var bestämt spökligt. Men så oerhört vackert.

Trappan ner från vinden. Hela huset var fullt av trappor. Massa olika. Några förfallna. Det fanns en "fin" pampig trappa och tre stycken "pig-trappor". Pigornas ingång förr i tiden. Det var nog det som gjorde det så spökligt och spännande. Det blir kul att fota i dom senare.


I det "fina" trapphuset var allting oerhört krussidulligt. Lejonen vid dörrarna fick allt att bli obehagligt likt Skönheten och odjuret. Och den filmen är ju nog lite utav de vackraste filmer som finns. Även om den är tecknad!

Nu ska jag skynda mig hem till Leo. Ledssen för ett slarvigt skrivet inlägg men jag hade inte mycket tid!
Trevlig Söndag på er!


I used to rule the world

Gårdagens kväll spenderades på kalas hos universums bästaste Hanna. Söta Flora befann sig också där. Åh vad vi tre ska ha kul på Gotland i sommar.
Av Hanna fick jag också låna den finaste tröja på jorden, nämligen den ovan. Attans vad fin jag känner mig i den.
Nu ska jag fara till Östermalm en stund för att titta lite på lägenheten vi köpt där. Mamma ska nämligen flytta ifrån kära, gamla, trygga Bromma och bosätta sig lite mer centralt. Lägeheten är nog lite utav de finaste på jorden.
Åh.

Okej baby det är dags att vi ska vinna allt

Sliten tjej och lagom stökigt rum. Men så får det bli.
Jag tänke snarare bara säga att jag har min "Pippis pappas tröja" på mig som jag så fint kallar den. Vadå? om folk går runt med "pippitröjor" så ska ju inte jag vara sämre. Pippas pappas tröja. Tjusigt. För det är faktiskt så den ser ut.
En tydligare bild på exakt samma outfit HÄR för ca ett halvår sedan. Enda skillnaden är att jag nu bär mörkblå knästrumpor till. Jaja, bara för att det är lite ointressant liksom.
Jag mår också bättre tror jag. Eller så är det bara fredagsrus. Man vet aldrig säkert. Jag lär väl se.
Nu ska jag kila iväg till karamellaffären! tjusigt!
God fredagkväll på er! Jag taggar helg helg helg heg!

You make a fool of me

Jag mår bättre. Lite i allafall. Det känns bättre i hjärtat.
Men jag måste hela tiden akta mig. För vartenda liten motgång kan få mig att bryta ihop.
Dagen var ju fin. Den kändes fin. Trots det gråa vädret. Och det har ju tydligen visat sig att jag glömt räkna bort några lediga dagar så nu är det endast 28 skoldagar kvar. Det får min mage att pirra och mitt hjärta att slå snabbare, lycka och längtan i en blandning känns lite som kärlek faktiskt. Fint!
Jag har upptäkt ett nytt älskar-band. Niccokick heter dom. Åh attans vad många bra band som kommer från Sverige. Man blir ju ganska stolt va!
Pussar

Och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig

Bilder från Båsdad.

Det är så konstigt. Jag har aldrig mått dåligt och jag vet inte ens om jag gör det nu heller. Absolut ingenting vet jag.
Jag är glad hela dagen, därför älskar jag dagarna numera. På eftermiddagarna blir jag arg och på kvällarna så gråter jag bara. I mammas famn, som ett litet barn. Jag vet inte varför, det finns ingen anledning. Men det känns bara som om jag inte räcker till. Som om jag ska slitas i stycken och brännas. Jag räcker inte lika mycket som andra gör.
Jag fattar bara inte! det är nu jag ska vara glad hela tiden. Och lycklig jämt för nu har jag ALLT.
Allt jag någonsin drömt om. Jag har fått det livet jag alltid velat ha.
Och kanske är det just det som är felet. Jag har ingenting att längta och sträva efter längre.
Men det är ju också så konstigt! för redan nu räcker jag inte till. Jag är för svag.

För du ser bara slutet jämt10 grader och sol. En första vårdag.
Hur glad blir man inte utav att sitta på en uteservering med finaste Cecilia klädd såhär?
Åh. Plötsligt blev hela världen hundra gånger finare.
Varför var jag för slö för att släpa med mig kameran? aj, vad jag ångrar det!

Fredag fredag fredag fredag fredag


...fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag fredag.

Pappas flicka


Vissa är inte glada för att tiden går så fort.
Jag förstår mig inte på dom.
Det är ju det som är det bästa. Då kommer vi lite lite närmare.

För en tid som bara går och aldrig kommer igenJag har införskaffat en urtjusig vår jacka/kavaj. Beyond Retro 370 kronor.
Den är min favorit just nu, så kär är jag i den.

Idag blev det till att stanna hemma från skolan. Igår hade jag ett av mina ovanliga migränatacker. Med yrsel och synbortfall.
Det brukar försvinna så fort jag sovit men idag så var det kvar. I allafall yrseln och det känns som om jag kan svimma vilken sekund som helst. Aj.

Svaren, del 3

VAR HAR DU KÖPT DIN KLÄNNIG ? På Monki för ganska länge sedan.när började du klä dig i den stil du har idag? och hur? Jag började med det i början av sjuan. Jag ville inte klä mig som alla andra längre. Det känndes liksom så tråkigt. Jag ville ha förändring. Dessutom så började jag läsa "Nio till fem" och där fann jag mycket insperation. vad tycker du om min blogg? Väldigt söt! you listen to english music, so do you understand english?: Of course I do! In Sweden almost everyone understands english! Kan du visa hur du sminkar dig? älskar din "ögon make-up" haha, eller vad man nu ska kalla det!: Det kanske jag kan göra någon dag. Men annars så är det inte något speciellt. Jag tar först lite conciler under ögonen och sen tar jag eyelinern och gör ganska tjocka sträck över själva ögat och avslutar sträcket med att gå upp lite i slutet av ögat och göra som en "vinge". Svårt i början men övning ger färdighet. Sen drar jag bara på lite mascara. kan du visa lite mer saker också, inredning mm.? Ska bli. Höll du några av dina nyårslöften? : Jag bryter alltid mina nyårslöften så det är lika bra att inte ha några. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? : Åh nej. Mina vänner är alla i 14-18 års åldern.  Dog någon som stod dig nära? Som tur är, nej.Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 20 februari Bästa köpet? : Mina två baskrar. Dom är det bästa som finns. Perfekt då man inte har någon bra hårdag också! Vad spenderade du mest pengar på? Att fika på café 60 med fina människor. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?: Åh vi har ju inte kommit så långt på året än. Så vi får se. Hur tillbringade du julen? Tillsammans med pappa och hans släkt på vårat landställe. Mys. Blev du kär i år? : Ja. Favoritprogram på TV? Sex and the city. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: Min systemkamera. Den bästa nya personen du träffade år 2009?: Annie och Sofie! what is your weight? 58 kghur många besökare har du om dagen? ca 250. Ibland mer, ibland mindre röker du? Nej.  hur länge har du och din pojk varit tillsammans? Det är en ganska svår fråga. Ganska länge egentligen...men vi gjorde det officiellt den 20 februari.tänker du mycket på livet & döden?: Faktiskt inte. Det känns liksom lite för obehagligt. är du rädd för döden?: Ja, det är jag nog.
har du någon gång varit inne i en jättedeppig period som du helst vill glömma? Den tiden mina föräldrar skildes och samtidigt sålde villan jag bott i hela mitt liv. Jag grät mig till sömns i nästan ett halvår. Sen var jag bara tom inuti. har du fuskat på ett prov någon gång?: Tyvärr ganska många gånger. vilket ämne är ditt favoritämne i skolan? Drama och Svenska. och vilket ämne är det jobbigaste? Matte och NO.
är du bra på att sjunga? Abslout inte. Haha!läser din familj/släktningar din blogg? Nej. Det tror jag inte.
har du någon gång blivit igenkänd på stan på grund utav din blogg? Det är ingen som kommit fram och sagt hej. Men flok skriver ibland till mig: "Jag såg dig på stan idag". Men hallå? Vet ni hur glad jag skulle bli om ni kom fram och sa hej eller? Jag är inte ett dugg farlig, det lovar jag. vad gör du när du är som deppigast? (då du absolut inte orkar träffa någon och bara vill vara för dig själv ett tag): Går hem, tittar på film och dricker te. tror du att jorden går under år 2012? Nej det tror jag inte, men jag kommer ändå vara fruktansvärt rädd den 21 december 2012. För tänk om liksom! har du någon gång brytit någonting? Min arm en gång. vem av dina familjemedlemmar står dig närmast? Åh. Omöjlig fråga lilla du. är du nöjd med ditt betyg? Det kunde varit bättre...men ärligt talat så bryr jag mig inte. har du bra självförtroende? Ja, tillräckligt. har du någon fobi? Sprutor. Åh. Det kommer tårar varje gång jag tänker på det. Det krävs tre läkare för att ta EN spruta på mig, en som håller i benen och en som håller stadiga gräpp om mina armar och huvud och så en som tar sprutan. Det har faktiskt hänt att jag fått sådan panik att jag brutit mig loss och sparkat eller slagit läkaren. Men jag tror helt enkelt att man inte kan tänka på andra när man får panik. Terapin hjälpte inte ett dugg. vad är ditt favoritmönster? Prickigt och blommigt. hur många strumpbyxor/leggings har du?: Haha! tjugosju stycken kanske? nej men jag vet inte. Jag har otroligt många svarta för det har jag nästan jämt. Sen har jag ett par marinblå och ett par grå. Måste köpa ett par vita också, det är ju så tjusigt. vilka städer i Sverige har du varit i?: Inte alls många. Stockholm, Göteborg, Båstad, Kiruna, Lund, Uppsala och nu säger pappa att jag varit i Malmö och på en massa andra ställen men då var jag så liten att det inte fastnat i mitt minne. var bor du? Halva min tid i Äppelviken i Bromma. Och andra halvan av mitt liv i Vasastan i Stockholm. din favoritlåt just nu? "Kom änglar" men Lars Winnerbäck. Den har i och för sig alltid varit en favorit...men den kröp fram lite extra nu när all längtan till sommaren kom.
I have one just like that! it's a pentax K1000, right? it's my baby <3 is yours "new"?: No, I don´t use that camera. It´s a very old one. My dad used it when he was young. Now I just use it like a decoration.
do you have a religion? No.

Are you the one I dreamed of

Tröttheten försöker dra mig ner till botten. Men det gör nästan ingenting för solen skiner och det är bara 43 skoldagar kvar.
(Väskan, pälsmössan och skärpet är fynd jag fann hos mormor. Och förlåt för allt tjat av min nedräkning till sommarlovet, men ni får helt enkelt stå ut med dig. Det får mig att orka stå ut.)


Is there life on Mars?

Bild 1-4: Mitt rum hos mormor är så fint att det nästan inte är sant. Sängramen är lite extra tjusig. Den har stått på någon kungs lantgods. Och hur pampigt känns det inte att sova i samma säng som en kung gjort? Haha finfint.
Bild 5-8: Jag tittade igenom massa garderober och fann ett gammalt nattlinne. Åh det är så vackert att man knappt kan andas.

Nu är jag hemma och imorgon är det måndag. Det får mig att vilja gråta.

Bibliotek och sånt
Nu befinner jag mig i Skåne gott folk. I båstad.
Jag måste nog säga att detta nog är det finaste stället på jorden. Åh.
Bilder kommer. Det lovar jag verkligen.

Varför slösa din tid på dom?

Imorgon far jag ned till Båstad över helgen. Vi ska fira min fina mormor som bor där. 85 hela år blir hon bestämt.
Jag ska se om jag orkar ta med mig datorn. Det tror jag. Så förhoppningsvis blir det bloggning.
Puss på fina er.

Det finns inte ett ord som kan beskriva dig, ingenting räcker.(Ledssen för de här bilderna, de var inte till för att visas på bloggen. Dom tog jag bara för at få se hur frisyren egentligen såg ut).

Hoho. Visst är det riktigt tjusigt ändå? även om bilderna är hemska. Tänk med lite rött läppstift. Finfint.
Idag fick jag prao. Bara för en vecka dock men ändå. Tillsammans med Hanna på världens minsta mysigaste ICA brevid pappas lägenhet. Åh. Vi kommer ha kul vi!

48 skoldagar kvar. Jag dör.

Jag somna den natten i tron på att allt var en del, i en kärlekshistoria


Såhär se jag ut då jag befinner mig utomhus. Bara så ni vet liksom.

Idag räknde jag ut att jag har 50 skoldagar kvar. Sen börjar livet igen.
Sen får man fräknar och solblekta lockar.
Åh nej! nu är det bestämt 49.
49. Jag kanske klarar det. Jag kanske kanske gör det.

If you´re a bird, I´m a birdLedssen för sne, ful, dålig bild men jag har oerhört bråttom nu.
Jag ska nämligen för första gången sen i lördags sätta min fot utanför dörren och träffa två fina människor vid namn Hanna och Molly.
Nej jag är inte 100 % frisk än...men jag står verkligen inte ut att vara själv en enda sekund till!
Och vet ni vad? Idag ska vi gå och se "Alice i underlandet". Hur fint blir inte det? Åh.


I broke down in horror at you standing there

Skriv någonting. Jag har så fruktansvärt tråkigt. Jag har liksom inget bättre för mig än att gå in på bloggen hundra gånger i sekunden och titta om någon har skrivit någonting gulligt. Man blir lika besviken varje gång ju!
Skriv om någonting roligt ni gjort idag eller i veckan, skriv om någonting lustigt, någonting tråkigt eller kanske om någon vacker pojke.

I´m at home all the time because I´m ill. Oh I hate it.
And Hey! let´s comment some more! I´m bored. Write something nice you had done today or this week, or may something cute, funny, or sad and maybe about a beautiful boy. I don´t know. Just anything!
HUGS

dina ord i natten är det enda som når in
Jag är fortfarande sjuk. Jag försöker få tiden att gå genom att sminka mig, proa kläder i timmar, fota och sedan traska till affären. Eller att gå till affären ska jag i allafall göra nu. Och köpa något jag är sugen på. Men jag är inte sugen på någonting så det blir ett problem.
Sorgeflor är vackert som bara den. Synd att man inte kan bära det utan att folk frågar "ska du på begravning?".
Därför ska jag nu starta ett sökande på ett ljusblått. Vore inte det fint?

Hjärtan

Apotekets nya reklam måste nog vara den finaste som finns.
Titta bara liksom. HÄR.

Alla filmer, alla böcker handlar om dig


Jag mår fruktansvärt dåligt fortfarande. Jag kan bara äta om jag stoppar i mig massa smärtstillande innan. Men trots det ska pappa och jag på operan ikväll.
Åh så underbart. Balett är ju ändå nog det vackraste som finns.

Let´s run away from hereTrapphus måste vara det vackraste som finns. Alla berättar en egen liten historia. Jag är i alla fall lite smått stormande förälskad i vårat. Någon dag ska jag visa er en annan del utav det som är ännu vackrare.

Tjoho. Idag var jag på vårdcentralen för min "förkylning utan slut" och för att jag inte kan svälja någon längre på grund ut av min svullna hals. Och tack gode gud. Nu fick jag efterlängtat antibiotika. Så nu lär jag en gång för alla bli frisk på riktigt. Men ett fasansfullt tråkigt sportlov får jag.

RSS 2.0